Finns det könskrig i andevärlden?

Janusz Korwin-Mikke, polsk EU-parlamentariker, hävdar att det är rättvist att kvinnor tjänar mindre än män. Detta p.g.a. att kvinnor är slagsmålsvagare, mindre och mindre intelligenta. (än män, min anm).

Detta, närmast imbecilla, påstående sker alltså under en EU-debatt år 2017.

Uttalandet är inte bara en förolämpning mot alla kvinnor, utan också mot alla män. Vore jag man skulle jag huka mig, generat se bort och starkt fundera på att byta kön. Man undrar lite hur Korwin-Mikkes uppväxt såg ut, kanske har han blivit traumatiserad för att uttala ett sådant starkt hat eller kanske rädsla mot drygt hälften av jordens mänskliga befolkning?

Den fysiska kroppen är en jordisk klädnad. En klädnad som vi lämnar den dag vi dör från det här livet. Vårt medvetande skiljs från kroppen och fortsätter till en annan dimension. Jag undrar hur den ser ut och fungerar?

Finns det könskrig i andevärlden? Finns det ett andligt parlament där andemän och andekvinnor fajtas? Undrar hur det kan se ut i så fall eftersom vi inte har några fysiska kroppar att diskriminera och uttala oss föraktfullt om där? Eller finns det kanske separata delar av andevälden för män respektive kvinnor? Jag har svårt att tro det.

Om vi sedan återföds på jorden efter en kortare eller längre vistelse i den andliga dimensionen, inkarnerar vi då kanske i ett annat kön än det vi hade senast? Om vi gör det, så hoppas jag sådana personer som Korwin-Mikkes representerar kommer att födas som kvinnor nästa gång. De kommer att inse hur enfaldigt och synnerligen ointelligent det är att påstå att kvinnor är mindre intelligenta och svagare än män. Kanske kommer att de inse detta genom att de själva förslavas under patriarkaliska strukturer. Jag hoppas att de slipper det, slipper lida som miljoner kvinnor gör nu, just i egenskap av att de är kvinnor. Jag hoppas att världen ser annorlunda ut när Korwin-Mikkes och hans manschauvinistiska kompisar återföds.

För vi har inte tid med könskrig, eller några andra krig eller för den delen. Vi har viktigare saker att ta itu med om den här planeten ska fortsätta att existera.

Jag tror att vi människor inte är människor i vårt djupaste inre, utan rena klara medvetanden, långt bortom biologiska, psykologiska och sociala konstruktioner. Med sådana insikter kommer debatterna att handla om helt andra saker än att infantila sexistiska utalanden.

 

2 Kommentarer

  1. Maj Lassander

    Helt sant. Önskar att en större del av jordens befolkning inser det så att vi äntligen kan börja vårt viktiga arbete för framtiden. Den hundrade apan…

  2. Vendela Cederholm

    Bra rutet! Vi behöver förnuftiga människor på maktens stolar och det snabbt!

Lämna kommentar

Fält märkta med asterisk (*) är obligatoriska.


*